Bevallen

Bevallen

Je hebt het in je!

Je bevalling, de geboorte van jullie kindje, waar je al die maanden naar hebt uitgekeken.

Je leeft naar de bevalling toe door met je partner, met ons, maar ook met bijvoorbeeld je moeder of vriendinnen te praten over de bevalling. Hoe zal het gaan? Snel of juist langzaam? Zal het tegen vallen of juist mee? Je weet het niet. Eén ding is zeker, als je bevalling begonnen is duurt het niet lang meer voordat je je kindje eindelijk vast zal houden!

Voorbereiding
Het is bekend dat vrouwen die goed geïnformeerd zijn over wat er bij de bevalling kan gaan gebeuren beter terugkijken op deze indrukwekkende gebeurtenis. Een goede voorbereiding is dus zeker zinvol. Door erover na te denken, erover te lezen, er met anderen over te praten en eventueel een zwangerschapscursus te volgen krijg je een beeld van wat bevallen inhoudt. Ook kunnen je eigen ideeën over jouw bevalling vorm krijgen.

Wanneer bellen
Als je ons nodig hebt, bij ongerustheid of vragen kun je ons altijd bellen! Hiervoor zijn we altijd, 24/7, bereikbaar op het dienstnummer: 06-5581 8008. Natuurlijk zijn er ook andere redenen om ons te bellen, zowel tijdens de zwangerschap, voor de bevalling en in de kraamtijd.
Lees meer.

Badbevalling
Sannemarije en Rolien hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van badbevallingen en kunnen je dit van harte aanbevelen. Bijna alle badbevallingen verlopen ontspannen en soepel. Warm water heeft namelijk veel voordelen.
Lees meer.

Geboorteplan
Een geboorteplan is een weergave van jouw wensen voor de bevalling. Het is de bedoeling dat iedereen die bij jouw bevalling betrokken is het leest en het serieus neemt. Door met ons te bespreken welke wensen en behoeften je hebt met betrekking tot de bevalling, zijn we van beide kanten goed voorbereid op de bevalling.

Bewaren

Badbevalling
Alles over bevallen in water
Neeltje Uitleen
Bevalbad, geboorteTENS, huurkolven
Na je bevalling
Je kindje is er, je bent mama!