Mama

En dan ben je mama… wauw!

Met je kindje in je armen gaat er een nieuwe wereld voor je open. Die van voedingen, kraamvisite, onzekerheid, hechtingen, onvoorstelbaar geluk, stuwing, luiers, kraamtranen, onvoorwaardelijke liefde en zo veel meer.

Is het niet je eerste kindje, dan zijn veel dingen vaak al bekend. Maar met een nieuw kindje kunnen ze ook weer heel anders zijn. En de samenstelling van je gezin is veranderd. Wennen voor jullie als ouders én voor jullie oudere kind(eren). Met een broertje of zusje erbij gaat er ook voor hun een nieuwe wereld open.

Kraamtijd
Je kindje is er, je kraamtijd is begonnen! Wennen aan het nieuwe leven, genieten van je kindje en de gezellige drukte van iedereen die langskomt. Neem in je kraambed de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie. Om je kindje te leren kennen en te ervaren hoe je bent als moeder of als vader. En om te herstellen van de zwangerschap en bevalling.
Lees meer.

Borstvoeding
Borstvoeding geven is iets heel natuurlijks. In de zwangerschap voedt je je kindje via jouw lichaam. Na de bevalling blijft je lichaam dit doen door melk aan te maken. Voeding speciaal gemaakt voor jouw kindje! Jouw lichaam en dat van je kind zijn gemaakt op het maken, geven en krijgen van moedermelk. Het klinkt eenvoudig en dat ís het ook – als je weet hoe het werkt en wat je te wachten staat. Daar kun je wel wat informatie en aanmoediging bij gebruiken.
Lees meer.

Na de eerste week
Je baby is net 10 dagen oud en dan moet je het zonder kraamzorg doen. Ook wij sluiten het kraambed af. Spannend, maar ook wel fijn dat je huis weer helemaal van jullie is en je nu echt als gezin gaat draaien. Wel komt het regelmatig voor dat mama’s in de periode na het kraambed nog vragen hebben of tegen problemen aanlopen. Het is dan goed om te weten dat je ons altijd mag bellen.
Lees meer.

Ouderschap
Veel baby’s willen heel graag veel, of altijd, bij mama (of papa) zijn. Dichtbij mama is niet alleen fijn, het is ook heel veilig. Als een baby geboren wordt weet hij niet dat het de 21e eeuw is. Een baby wordt als het ware als een oermensje geboren. Met hele pure instincten en basisbehoeften.
Lees meer.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vragen of zorgen?
Je kan ons altijd bellen!
Kolfverhuur
Huur een Medela kolf bij Neeltje
Dragen
Alles over het dragen van je kindje

Bewaren