Bevalbad

Bevallen in water met het ‘Neeltje-bad’.

Een badbevalling kunnen we zeker aanraden. Om het voor onze zwangeren makkelijker te maken om in bad te bevallen hebben we eigen bevalbaden in de verhuur. Het ‘Neeltje-bad’ is een opblaasbaar bevalbad van Birth Pool in a Box. Hier hebben we er drie van op de praktijk. Als je een Neeltje-bad wil lenen laat het ons dan het liefst zo vroeg mogelijk weten. We zetten je naam dan op de uitleenlijst. De baden worden op volgorde van uitgerekende datum uitgeleend. In principe kan je het bad vanaf 36 weken meekrijgen, zodat je het opzetten van het bad voor de bevalling kan oefenen. Bij het bad zit ook een bevalbadpakket. Hierin zit alles wat je nodig hebt om het bad op te pompen, te vullen, te legen, en meer.

Kosten
Het bad kunnen (aanstaande) Neeltje mama’s voor € 50,00 bij ons huren. Daarnaast betaal je €50,00 voor het bevalbadpakket die we er in verband met de hygiëne standaard bij leveren. Hierin zitten (voor eenmalig gebruik) een hoes, waterslang, dompelpomp en schepnetje. Als je het bad bij ons ophaalt betaal je € 150,00. Krijgen we het bad schoon en onbeschadigd weer terug, dan ontvang je € 50,00 retour. Heb je het bevalbad helemaal niet gebruikt, dan kan je het bevalbadpakket in de originele verpakking weer inleveren en betaal je alleen de huur.

Opzetten, vullen en legen
Het bevalbad bestaat uit 5 luchtkamers (bodem, zitje en de 3 horizontale ringen). Mocht zich ergens een lek voordoen, dan loopt niet alle lucht in één keer uit het bad.
Het oppompen duurt, met de elektrische pomp, ongeveer 15 minuten. Bij het vullen met water moet je uitgaan van drie kwartier tot een uur. Dit is afhankelijk van de warm water installatie en de waterdruk. Het duurt ongeveer een half uur om het water weer uit het bad te pompen met de bijgeleverde elektrische pomp. In ongeveer 5 minuten is de lucht uit het bad, met behulp van de elektrische luchtpomp. Bij het bevalbadpakket zit een kaart met instructies over het opzetten en legen van het bad.

Hygiëne
De binnenhoes voor het bevalbad bedekt de gehele binnenkant en een deel van de buitenkant van het bad en zorgt ervoor dat elke bevalling als het ware in een ‘nieuw’ bad is. Daarnaast zitten er bij het bevalbadpakket onder andere een waterslang en dompelpomp, beide voor eenmalig gebruik. De waterslang sluit je met de bijgeleverde kraankoppelingen aan op de kraan en zo vul je het bad met schoon, warm water. Na de bevalling sluit je de waterslang aan op de dompelpomp en wordt het vuile water uit het bad gepompt, meestal in de wc. Na gebruik kunnen de binnenhoes, de slang en de dompelpomp in de container. Op de instructiekaart bij het bad staat ook hoe het bad en de accessoires gereinigd moeten worden.

Het is heel belangrijk dat je de instructiekaart die bij het bad zit goed leest en de aanwijzingen precies opvolgt. Hierdoor minimaliseer je de kans op beschadigingen en daarnaast kunnen wij er dan van op aan dat het bad en alle toebehoren op de juiste manier gereinigd zijn.

birth pool in a boxbirth pool in a boxBewarenbirth pool in a box

Bewaren

Bewaren

Maten bevalbad

– binnenmaat (l/b/h): 142/114/069 cm
– buitenmaat (l/b/h): 193/165/076 cm
– capaciteit bevalbad: 615 liter

Bevalbadpakket

Voor eenmalig gebruik (€ 50,00)

– Binnenhoes Birth Pool in a Box
– Waterslang (10 meter lang)
– Elektrische dompelpomp (om het bad leeg te pompen)
– Schepnetje

Herbruikbaar (inclusief bij huur bad)

– Elektrische luchtpomp (om het bad op te pompen)
– Kraankoppelstukken (om de waterslang op de kraan aan te sluiten)

Bevallen
Hoe kun je je hier op voorbereiden?
Badbevalling
Alles over bevallen in water
Kersverse ouders
Meer over jullie nieuwe baby