Bevalbad

Bevallen in water met het ‘Neeltje-bad’.

Een badbevalling kunnen we zeker aanraden. Om het voor onze zwangeren makkelijker te maken om in bad te bevallen hebben we eigen bevalbaden in de verhuur. Het ‘Neeltje-bad’ is een opblaasbaar bevalbad van Birth Pool in a Box. Hier hebben we er drie van op de praktijk. Als je een Neeltje-bad wil lenen laat het ons dan het liefst zo vroeg mogelijk weten. We zetten je naam dan op de uitleenlijst. De baden worden op volgorde van uitgerekende datum uitgeleend. In principe kan je het bad vanaf 36 weken meekrijgen, zodat je het opzetten van het bad voor de bevalling kan oefenen. Bij het bad zit ook een bevalbadpakket. Hierin zit alles wat je nodig hebt om het bad op te pompen, te vullen, te legen, en meer.

Kosten
Het bad kunnen (aanstaande) Neeltje mama’s voor € 50,00 bij ons huren. Daarnaast betaal je €40,00 voor je eigen, persoonlijke hoes voor de bevalling, die we er in verband met de hygiëne standaard bij leveren. Als je het bad bij ons ophaalt betaal je € 150,00. Krijgen we het bad schoon en onbeschadigd weer terug, dan ontvang je € 60,00 retour. Heb je het bevalbad helemaal niet gebruikt, dan kan je de hoes in de originele verpakking weer inleveren en betaal je alleen de huur.

Opzetten, vullen en legen
Het bevalbad bestaat uit 5 luchtkamers (bodem, zitje en de 3 horizontale ringen). Mocht zich ergens een lek voordoen, dan loopt niet alle lucht in één keer uit het bad.
Het oppompen duurt, met de elektrische pomp, ongeveer 15 minuten. Bij het vullen met water (met de ‘schoonwaterslang’) moet je uitgaan van drie kwartier tot een uur. Dit is afhankelijk van de warm water installatie en de waterdruk. Het duurt ongeveer een half uur om het water (met de ‘vuilwaterslang’) weer uit het bad te pompen met de bijgeleverde elektrische pomp. In ongeveer 5 minuten is de lucht uit het bad, met behulp van de elektrische luchtpomp. Bij het bevalbadpakket zit een kaart met instructies over het opzetten en legen van het bad.

Hygiëne
De persoonlijke hoes voor het bevalbad zorgt ervoor dat elke bevalling als het ware in een ‘nieuw’ bad is. Na de bevalling wordt het vuile water uit het bad gepompt en kan de gebruikte hoes in de container. Daarnaast zitten er, ook vanwege vanwege de hygiëne, bij het bevalbadpakket een aparte aan- en afvoerslang voor het schone en het vuile water. De aanvoerslang, voor het warme water, sluit je met de bijgeleverde kraankoppelingen aan op de kraan. De afvoerslang, voor het vuile water, sluit aan op de dompelpomp en kan je laten uitstromen in de wc. Op de instructiekaart bij het bad staat ook hoe het bad en de accessoires gereinigd moeten worden.

Het is heel belangrijk dat je de instructiekaart die bij het bad zit goed leest en de aanwijzingen precies opvolgt. Hierdoor minimaliseer je de kans op beschadigingen en daarnaast kunnen wij er dan van op aan dat het bad en alle toebehoren op de juiste manier gereinigd zijn.

birth pool in a boxbirth pool in a boxBewarenbirth pool in a box

Bewaren

Bewaren

Maten bevalbad

– binnenmaat (l/b/h): 142/114/069 cm
– buitenmaat (l/b/h): 193/165/076 cm
– capaciteit bevalbad: 615 liter

Bevalbadpakket

– Elektrische luchtpomp om het bad op te pompen
– Elektrische dompelpomp om het bad leeg te pompen
– Aanvoerslang voor de aanvoer van het warme water (10 meter lang)
– Afvoerslang voor de afvoer van het vuile water (10 meter lang)
– Kraankoppelingen om de aanvoerslang op de kraan aan te sluiten
– Badthermometer voor de watertemperatuur
– Schepnetje, voor alle zekerheid

Bevallen
Hoe kun je je hier op voorbereiden?
Badbevalling
Alles over bevallen in water
Kersverse ouders
Meer over jullie nieuwe baby