Informatieavonden

Om zelf, goed geïnformeerd, je eigen keuzes te kunnen maken.

Informatieavonden zijn er niet bedoeld om je te vertellen hoe het moet. Maar om je te voeden met ideeën, mogelijkheden en natuurlijk met informatie. Iets ‘niet weten’ kan onrust geven, kennis geeft daarentegen juist rust. En dat kan je goed gebruiken tijdens de bevalling en in je kraamtijd. Met meerdere ideeën en mogelijkheden in je hoofd kan je zelf kiezen wat bij jou past.

Na de zomervakantie starten we weer met de informatieavonden.

 


Informatieavond Bevallen – Neeltje

Vanaf 2018 zijn we bij Neeltje gestart met het organiseren van groepsconsulten. Dit zijn een soort informatieavonden maar dan in een andere vorm. De groep bestaat uit zwangeren, van ongeveer dezelfde zwangerschapsduur, en partners. Als verloskundigen staan wij niet voor de groep een verhaal te vertellen, maar zitten we gewoon tussen jullie in. Als zwangeren (en partners) hebben jullie een actieve rol en -met begeleiding van Sannemarije en Rianda- behandelen jullie zelf verschillende onderwerpen rondom het thema van de avond, bevallen.

Het groepsconsult is een aanvulling op onze begeleiding in de zwangerschap en natuurlijk zijn wij er ook tijdens de groepsconsulten om jullie vragen te beantwoorden.

Deelname aan een groepsconsult is uiteraard gratis en niet verplicht, je mag hier zelf voor kiezen. Je ontvangt van ons een e-mail waarin jij en je partner worden uitgenodigd voor het groepsconsult dat past bij jouw zwangerschapsduur.

Vooralsnog bieden we alleen het groepsconsult ‘bevallen’ aan. In de toekomst willen we graag drie groepsconsulten aanbieden, een minicursus. Met als thema’s: zwanger, bevallen en ouderschap.

Groepsconsult ‘bevallen’ – zwangerschapsduur 25-30 weken
Locatie: Neeltje Verloskundigenpraktijk, Somerlustweg 18, 9645 CA Veendam

Naast het groepsconsult komen we rond 33 weken zwangerschap bij jullie thuis op huisbezoek. We nemen dan ruim de tijd, één à twee uur, om in alle rust uitgebreid jullie bevallingswensen te bespreken.


Borstvoeding informatieavond – Neeltje

Vier keer per jaar is er op de praktijk een informatieavond over borstvoeding in samenwerking met kraamzorg Het Groene Kruis. De informatieavond is altijd op een woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. De informatie is met name gericht op de start van de borstvoeding, in de eerste week na de bevalling.
De onderwerpen die aan bod komen zijn:
– voordelen van borstvoeding
– de rol van de partner
– techniek van aanleggen
– borstvoeding en bijzondere situaties
– kolven

De informatieavond is gratis. Jij en je partner zijn van harte welkom. Aanmelden is verplicht. Dit kan bij ons op het spreekuur, per telefoon of via het contactformulier op deze pagina.

Informatieavonden 2020

– woensdag 7 oktober, 19.30-21.30 (vol)
– woensdag 4 november, 19.30-21.30
– woensdag 9 december, 19.30-21.30

Locatie: Neeltje Verloskundigenpraktijk, Somerlustweg 18, 9645 CA Veendam


Informatieavonden ziekenhuizen

Alle ziekenhuizen in de regio organiseren informatieavonden. Voor meer informatie kijk je op de desbetreffende website.

ozg.nl
umcg.nl
martiniziekenhuis.nl


Zwangerschapscursussen

Voor het cursusaanbod in de omgeving van de praktijk kijk je bij zwangerschapscursussen.


Opgeven voor de borstvoedinginformatieavond

  (* = altijd invullen)

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.

  Zwangerschapscursus
  Ter voorbereiding op je bevalling
  Borstvoeding
  Meer dan voeding alleen
  Regeldingen
  Wat te regelen als je zwanger bent