Over Neeltje

Praktijk van moeder en dochter

Wij zijn Rolien Ridder en Sannemarije Ridder, moeder en dochter. In 2010 zijn wij samen onze eigen verloskundigenpraktijk Neeltje gestart in Veendam.

We gaan stoppen

Na ruim 10 jaar kleinschalige verloskundige zorg in Veendam en omgeving gaat onze praktijk sluiten. Dat betekent spijtig genoeg dat je je vanaf nu niet meer bij ons kan aanmelden. Ben je al onder zorg bij Neeltje, dan ontvang je tot en met de met de bevalling en kraamtijd gewoon alle zorg zoals jullie die van ons gewend zijn. Ook kan je nog tot en met augustus 2021 bij ons terecht voor verloskundige zorg in de kraamtijd (na een medische bevalling) en voor anticonceptiezorg, waaronder het plaatsen van spiralen en hormoonstaafjes.

Sannemarije heeft de afgelopen tijd veel nagedacht over welke plek haar werk als verloskundige en de praktijk inneemt in haar leven. Na vele mooie en intensieve jaren heeft ze de knoop door gehakt en besloten haar werk als verloskundige in 2021 af te bouwen. Rolien was begin 2020, na 10 jaar Neeltje, al gestopt met diensten en spreekuren. Zij bouwt af naar haar pensioen. Onze collega Rianda heeft per 1 januari een andere baan. Onze waarneemster Nita is in 2020 gestart met haar eigen kleinschalige praktijk, gevestigd in Delfzijl.

Vanaf 1 januari is er minder waarneming. Sannemarije zal voornamelijk de diensten en spreekuren doen, Rolien kun je nog aan de telefoon treffen. Als jullie vragen hebben mogen jullie natuurlijk, net als altijd, contact met ons opnemen.

We hebben de afgelopen jaren met veel liefde gewerkt in de praktijk. We zijn trots op Neeltje en op al ‘onze’ Neeltje baby’s, mama’s en papa’s!

Slotfeest

We vinden het belangrijk om deze mooie tijd goed af te sluiten. Ook hadden we natuurlijk nog een uitgesteld jubileumfeest op de planning staan. Daarom vieren we op zaterdag 11 september heel graag samen met jullie 11 jaar Neeltje en sluiten we deze onvergetelijke periode af met een spetterend slotfeest. Het feest is van 12.30-16.30 uur, op het grasveld naast de praktijk. Alle Neeltje kindjes, mama’s, papa’s, broertjes en zusjes zijn welkom. Meld je hier aan voor het feest!

Persoonlijke zorg

Rolien, ‘vroedvrouw’ in hart en nieren, werkt al meer dan veertig jaar als verloskundige. Ze is gediplomeerd in Amsterdam en een paar jaar later neergestreken in het noorden van het land. Sannemarije heeft voor hetzelfde vak gekozen en ging na haar afstuderen gelijk in Groningen aan de slag. “Na een tijdje in de regio te hebben waargenomen kwam bij mij meer en meer het besef dat ik ‘anders’ wilde gaan werken. Ik voelde veel tijdsdruk en kreeg het gevoel dat ik de zwangeren en kersverse mama’s tekort deed. Ik wilde persoonlijke zorg geven, alle zwangeren écht kennen, rust in mijn werk ervaren.”
Maar hoe doe je dat, persoonlijke zorg geven? Heel simpel eigenlijk: door minder zwangeren en meer tijd. Zo is er de mogelijkheid om ‘onze’ zwangeren écht te leren kennen. Om onze zorg vorm te geven naar jullie wensen. Om, samen met jullie, uit te vinden wat die wensen zijn. Om het vertrouwen dat je zelf je kindje kan dragen, baren en voeden te laten groeien.

Bewust kleinschalig

Wij hebben bewust gekozen voor een kleinschalige praktijk. Omdat we jullie begeleiden in een bijzondere periode in jullie leven vinden wij het belangrijk dat we je goed leren kennen. Dat verdient aandacht en tijd. Wij hebben beide veel liefde en passie voor ons vak. Wij wensen alle mama’s en papa’s een goede start toe met hun nieuwe kindje. Waar wij aan hopen bij te dragen is dat jij en je partner deze unieke periode en de intense gebeurtenissen die daarin plaatsvinden als goed zullen ervaren en er dan ook een leven lang met een goed gevoel aan zullen terugdenken. Daarom is Neeltje een kleinschalige praktijk. Met tijd, rust en vertrouwen. En alle aandacht voor jou!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een mama over Neeltje

Bewust gekozen

Ik heb bewust voor Neeltje gekozen, een kleinschalige praktijk. Het leek me zo leuk een moeder en dochter die samen een praktijk runnen, dan moet je wel een goed team zijn. Wat Rolien en Sannemarije beloven maken ze waar. Ze zijn er voor je en stellen jouw wensen centraal. Meteen tijdens de eerste afspraak had ik het vertrouwen in hen en mijn vriend ook. Gelukkig duurt een zwangerschap een flink aantal maanden en hadden we de tijd om er achter te komen wat bij ons paste qua bevalling.

Fijne begeleiding

Bij Rolien en Sannemarije konden we met al onze vragen terecht. Maar wat ik ook heel fijn vond is dat ik mezelf kon zijn en dat we konden lachen met elkaar. Bij mijn bevalling had Sannemarije dienst en die heeft mij fantastisch begeleid. Rolien bewees haar waarde en wijsheid tijdens de kraamtijd. Dankzij haar kreeg ik voldoende vertrouwen in mezelf om even door te zetten met de borstvoeding. Zij leerde me dat je ook echt de tijd moet nemen om je kindje te leren kennen. Of er nog een kindje komt weet ik nog niet, maar dan zou ik absoluut weer kiezen voor Neeltje.

Neeltje Verloskundigenpraktijk Veendam - Verloskundige Veendam

Bewaren

Neeltje Verloskundigenpraktijk Veendam - Verloskundige Veendam

Bewaren

Neeltje Verloskundigenpraktijk Veendam - Verloskundige Veendam

Wie zijn wij
Meer over Rolien en Sannemarije
Nieuws van Neeltje
Lees het laatste Neeltje nieuws
Zorg van Neeltje
Als je je bij ons wilt aanmelden

Bewaren

Bewaren