Zwanger

Zwanger

Gefeliciteerd, je bent zwanger!

Misschien voelt het nog heel onwerkelijk, hebben jullie er heel lang op gewacht, of is het juist heel onverwacht. Het is normaal dat er allerlei gevoelens door je heen gaan als je een positieve zwangerschapstest in je handen houdt. Of het nu je eerste of een volgende zwangerschap betreft, het blijft iets heel speciaals.

Een leuke en soms ook spannende tijd breekt aan. Heb je vragen of maak je je zorgen? Je kunt ons altijd bellen!

Aanmelden
Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je aanmelden bij onze praktijk. De eerste afspraak wordt dan, in overleg met jou, tussen 7 en 9 weken zwangerschap gepland.
Heb je een medische indicatie? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Je kan je in ieder geval aanmelden voor een kennismaking en begeleiding in je kraamtijd.

Controles
We plannen ruim de tijd voor de controles zodat er ruimte is om elkaar te leren kennen. En we samen de zorg naar jouw wensen kunnen inrichten. De meeste controles in de zwangerschap vinden plaats bij ons op de praktijk. We komen in ieder geval één keer bij jullie op huisbezoek, ter voorbereiding op de bevalling. En natuurlijk komen we als het nodig is bij bijzonderheden ook bij je thuis langs.

Echo’s
Ook voor echo’s in de zwangerschap kun je terecht op de praktijk. Neeltje heeft een eigen echoapparaat en Sannemarije en Rolien zijn allebei geschoold in het maken van (eerstelijns) echo’s. Tijdens de eerste controle kan er gelijk een eerste, vroege echo gemaakt worden.

Prenatale screening
Indien je dit wenst bespreken we tijdens een counselingsgesprek de mogelijkheden van prenatale screening met jullie. Dit counselingsgesprek vindt meestal plaats tijdens de eerste controle op de praktijk.

Gezond zwanger
Tijdens de zwangerschap bespreken we verschillende aspecten van gezond zwanger zijn met je. Wat je wilt weten over gezond zwanger zijn lees je hier.

Regeldingen
Nu je zwanger bent denk je vast aan al die dingen die nog geregeld moeten worden. Babykamer, wandelwagen, een andere auto? Maak je geen zorgen, als je net zwanger bent heb je nog maanden de tijd voor alle voorbereidingen. Behalve de baby-uitzet zijn er ook een aantal andere zaken die geregeld moeten worden, zoals kraamzorg en de erkenning. Om je hierbij te helpen vind je bij regeldingen alles in één overzicht.

Bewaren

Bewaren

Positieve test
Aanmelden kan gelijk!
Echo's
De eerste echo kan vanaf 7 weken
Zwangerschapscursus
Ter voorbereiding op je bevalling